Activiteiten

Grootste fotografen- community.

DuPho vormt een platform voor discussie, uitwisseling, educatie, deskundigheidsbevordering en bescherming van het auteursrecht. Als DuPho-lid kun je inspiratie opdoen, kennis delen, discussiëren en bijkletsen tijdens verschillende bijeenkomsten en workshops die we organiseren.

SO, Selection Of Dutch  photography Award.

Tijdens de SO Awards geven we grenzenverleggers jaarlijks de mogelijkheid om het podium te pakken. Door niet alleen de winnaar maar vooral de genomineerden een zo groot mogelijk podium te geven, onderstrepen we onze missie om zoveel mogelijk fotografen voor te stellen aan ons netwerk.


Omdat we professionele fotografen een boost willen geven aan hun carrière. Dit doen we al sinds 2013 en zo hebben we al vele fotografen geholpen aan een vliegende start.


Winnaars SO 2021 Award.

Vanuit de Felix Meritis in Amsterdam werden de winnaars bekend gemaakt van de SO 2021 Award. Marwan Magroun won de SO 2021 Award, Bebe Blanco Agterberg de SO 2021 Student Award en Michelle Piergoelam de SO 2021 Publieksprijs. Marwan's eerste reactie: 'Ik had dit totaal niet verwacht! Ik vond iedereen zijn werk echt supertof. Een grote eer om te winnen tussen deze namen.'


Bekijk hier het werk van alle geselecteerde fotografen


Winnaars SO 2022 Award

Tijdens het netwerkdiner in het Tolhuistuin werden de winnaars bekendgemaakt van SO 2022 Award. Anne Claire de Breij won de SO 2022 Award, Peter Pflügler de SO 2022 Student Award en Eelco Wortman de SO 2022 Publieksprijs. Anne Claire de Breij maakt bijna real life fotocollages. Haar werk wordt door de jury als trendsetting fotografie beschouwd. Haar kleurgebruik is fantastisch, de compositie altijd fun en aan humor ontbreekt het nooit.


Bekijk hier het werk van alle geselecteerde fotografenFoto: Jelmer de Haas

DuPho Intervisie.

Heb je vragen over en/of problemen in je dagelijkse werkpraktijk en behoefte aan feedback van collega’s? Geef je dan op voor DuPho Intervisie. Het is fijn elkaar te steunen en versterken en te kijken naar je professionele ontwikkeling. Aart Helder leert fotografen om elkaar te coachen. Het samenspel tussen groepsreflectie en individuele bewustwording en actie is de kern en de kracht van deze intervisie.


Voor wie?

DuPho biedt intervisie aan voor iedereen uit de sector. De coach houdt bij het samenstellen van de groepen (6-7 personen) rekening met je persoonlijke profiel, werksituatie, senioriteit en diversiteit.


Trainingen kerncompetenties BNO.

Om beeldmakers meer kennis aan te bieden op het gebied van ondernemen werkt DuPho samen met de BNO Academie. DuPho-leden kunnen met korting deelnemen aan de kerncompetentie-trainingen. Hierin wordt aandacht besteed aan de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk.


Het programma bestaat uit zeven trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn.

  • Project- en zelfmanagement
  • Positioneren en acquireren
  • Relatie met de klant
  • Stijlen van communiceren
  • Presenteren en discussiëren
  • Onderhandelen
  • Leidinggeven aan creatieven


Als DuPho-lid betaal je voor de trainingen € 195,- tegen € 250,- voor niet leden.

Lunch en de benodigde materialen zijn daarbij inbegrepen.


Alle trainingen vind je op onze agenda.

LinkedIn-trainingen.

Regelmatig organiseert DuPho in samenwerking met Judith de Pagter LinkedIn-trainingen speciaal voor leden van DuPho. Zoals de basistraining “Personal Branding via LinkedIn'. In deze workshop ga je met jouw persoonlijke LinkedIn-pagina aan de slag. Aan het einde van de training heb je veel aan je eigen profiel aangepast, steekt jouw profiel op LinkedIn met kop en schouders uit boven die van de concurrent en weet je veel beter hoe LinkedIn werkt.

Of de gevorderden training 'Meer klanten via LinkedIn'. Tijdens deze training ga je aan de slag met jouw bedrijfspagina op LinkedIn. Hoe kun je content het beste via LinkedIn verspreiden, hoe kun je je netwerk uitbreiden en hoe kom je aan meer klanten via LinkedIn?


DuPho-leden ontvangen korting op deze trainingen.

Fotokroniek.

Wie is de fotograaf achter de foto? Bij Fotokroniek gaan we de diepte in: het project of het boek van één (internationale) topfotograaf staat centraal. De lezing wordt door de fotograaf zelf gegeven, dus kom luisteren naar bijzondere verhalen uit de eerste hand. Over mensen, over techniek, over organisatie en over passie. Zoals:


  • Fotokroniek 78, Fotografen die filmen. In gesprek met Charlotte Dumas, Martine Stig en Marieke van der Velden over hun foto’s en films.
  • Fotokroniek 77, Henk Wildschut. In gesprek met Henk Wildschut over zijn werk en Document Nederland
  • Fotokroniek 76, Adji Dieye & Kamonlak Sukchai. Door de lenzen van feminisme en postkoloniale criticus.

Canon samenwerking.

Met Canon zijn we een mooi partnerschap aangegaan. Afgelopen jaar hebben we al enkele webinars met hen georganiseerd waaronder met Jip Barth, Evely Duis en Ulla Lohman en enkele webcafés. Ook in 2022 staan er weer mooie workshops op de agenda zoals de workshop filmen met je camera en pro printing bij Canon.

Masterclasses?

Wat is er nu leuker dan van je eigen vakgenoten alles te leren over hun expertise? De DuPho masterclasses zijn er om de masters uit het vak hun kennis te laten delen en te onderwijzen aan andere leden. Bas Losekoot zal een mooie masterclass verzorgen over straatfotografie en Alexandra Brand over still life fotografie aankomend jaar. Jitske Schols, Ronald Tilleman, Bas Uilings en Remko Kraaijeveld gingen hen al voor.